Monday, February 10, 2014

Alhamdulillah... Impian terlaksana...

Salam Isnin...
mmg dah lame me and my hubby dreamed of starting our own business... tp xtau bisnes ape yg sesuai... adela my hubby cdgkkan i buat bisnes cake but i dont think i can do it... sbb rsnye, bisnes ni makan banyak mase...lgpon, bukannye pro sgt... takat buat cake simple2 utk mkn sendiri tu blehla...huhu... bnyk yg nak difikirkan klu nak start bisnes ni.....the important thing is time management since we will do it as a part time business. normal working days for us starts from 9am to 6pm, 5 days a week... sampai rumah pon dh almost 8pm... nak masak lg (klu rajinlah..heheh), dinner... dah almost 10pm... what a limited time we have at home... my hubby ni plak, banyak hobinye... kayaking, wall climbing, fishing... skarg tgh duk survey archery plak... so weekend jelah ms yg dia ade nk spend time dgn hobi dia... tu belom kire time spending with family lg...garden pon dah lame tak berusik... last sunday br dia sempat trim rumput.. 

In August last year tetibe hubby highlight about tshirt printing... modal pon quite reasonable for us.. dia dh tanye kat encik google everything yang dia nak tau pasal bisnes ni....n dia explainla.. blablablablabla... hehehh.. in detail la kan sbb i will be his business partner.. he will be the designer cum buruh kasar for the printing while i will in charge on the marketing, cr supplier, accounting.. heheh.. while Iffah and Iman will be the troublemaker... huahhhh...:).....

Kite pon dah register our bisnes with SSM and we call it NIA Custom Design... people must be wondering, what is NIA kan???? my hubby jugak yg suggest nama tu...tunggula sampai ade yg tanye... baru kite crite.. huhu.. boleh jugak cr kami di fb page https://www.facebook.com/niacustom or whatsapp je terus kat 0123594521....thats it for today... happy printing!!

4 comments:

  1. This is why I keep going to this place. I can not believe I missed so many posts since the last time!
    Bosnia-Herzegovina

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing, I will bookmark and be back again.
    teeth whitening bleaching in india

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, I will bookmark and be back again.
    free vps server hosting linux

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete